In veilige handen

Bij EcoRacks laten we niets aan het toeval over.

serversSecurity

Toegang tot het datacenter en de dataruimtes is geregeld met een passysteem. Elke bezoeker krijgt een unieke pas gekoppeld aan een toegangscode. Deze accesscode zenden we bij elk bezoek toe per sms of Email. Een verloren pas kan dus niet misbruikt worden. Het gebouw is beveiligd door camera’s met (infrarood-)bewegingssensoren voor dag en nacht, zowel buiten als binnen het gebouw, maar ook in de gangen tussen de spaceracks van de serverruimte.

Een automatische en uitgebreide registratie houdt de toegang van de klant tot het datacenter en het openen en sluiten van zijn racks bij. Met behulp van de maandelijkse rapportage is een review van het bezoekgedrag mogelijk. Eventueel kan dit nog worden ondersteund door middel van de bewaarde videobeelden.

Brandbeveiliging

Het EcoRacks datacenter is gebouwd met hoogwaardige brandwerende ruimtes en is uitgerust met een fijngevoelig (Vesda) branddetectiesysteem.

Noodstroom

EcoRacks is direct aangesloten op de 10kV ring van het energiebedrijf. Als opvang bij energie storingen gebruikt het datacenter eerst een modulair en redundant 2N+X UPS-systeem (batterij back-up) dat per direct de normale stroomvoorziening overneemt. Daarnaast wordt op het zelfde moment automatisch het diesel noodaggregaat gestart.

De voedingen (A- en B-feed) naar de racks zijn vanaf de invoer volledig redundant uitgerust en van UPS voorzien. Hierdoor kan er op diverse manieren onderhoud worden verricht aan het energienetwerk zonder spanningsuitval in de racks.

Remote hands

De medewerkers van EcoRacks houden kantoor direct naast het datacenter. Daarmee kunnen we tijdens kantooruren razendsnelle “remote hands” leveren. Mocht uw server vastgelopen zijn, binnen 1 minuut zijn we bij uw rack om de server eventueel te servicen.